16 Kasım 2015 Pazartesi

Sayfa Hakkında

Ben Şerife Baldöktü Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 12. sınıf Bilişim Teknolojileri öğrencisiyim performans ödevim dolayısıyla bu bloğu yazmaya başladım. Blok yazarken edindiğim tüm tecrübelerimi sizinle bu süreç içinde paylaşıcağım. Beni takip etmeyi unutmayın...

14 Kasım 2015 Cumartesi

Silivri ve Köylerinde Yapılan Bazı Festivaller

Silivri Yoğurt Festivali
Her sene temmuz ya da ağustos ayında düzenlenen, çeşitli şarkıcıların geldiği ve yarışmaların düzenlendiği görsel şovdur. her akşam 1 şarkıcı sahne alır ve kaç şarkıcı geldiyse o kadar sürer.
Silivri de her yıl düzenlenen yoğurt festivali bu sene bizleri sanatçılarımızla buluşturamadı. festival bazı nedenler ile iptal oldu önümüzde ki sene beraber olmak dileğiyle.










Silivri Ortaköy Börek Festivali
Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları, bu yıl 6.’sı gerçekleşecek Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivali 6 Haziran’da yapılacak.
6 Haziran Cumartesi gerçekleşecek 6. Ortaköy Börek Festivali’nde, en lezzetli böreği yapan ilk üç tepsinin belirleneceği yarışmada dereceye girenlere sırasıyla tam, yarım ve çeyrek altın hediye edilecek. Katılan tüm yarışmacılara sürpriz hediyeler verilecek.














Silivri Değirmenköy Domates Festivali
Değirmenköy’de geleneksel olarak düzenlenen Domates Festivali’nin 30.su, 30 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşti. Festivalin gündüz programında üreticiler ürünlerini sergiledi ve her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi domates seçildi. Halk oyunları gösterileri ve domates güzeli yarışmasının da yer aldığı festivalin akşam programında da İrem Derici sahne aldı.















Silivri Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali
 Topatan Kavunu ve Bamya festivali bu sene de gerçekleştirildi. Tonlarca kavunun hem ücretsiz dağıtıldığı hem de ikram edildiği festivalde Selimpaşalılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı. Silivri Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen festivalde en iyi kavun ve en iyi bamya yarışması yapıldı.

7 Kasım 2015 Cumartesi

Silivride Gezilecek Yerler

Silivri Sahil
Silivri sahili hem deniz manzarasıyla hem de doğa güzelliğiyle dikkat çeker.Sahilden kentin genel görünüşüne bakılacak olursa, ilk göze çarpan manzara, yerleşimin sahil çizgisine paralel ve iç tarafı sahile bakan konkav bir şekilde kurulmuş olmasıdır. Kasabadan itibaren sahile doğru ve düz, geniş bir alan önceden deniz olup yine deniz tarafından doldurulmuştur. Şehrin bu kısmı denize doğru gelişmektedir.
Gündüz Sahil

Akşam Sahil

At Çiftlikleri

Gürman At Çiftliği
Gürman Çiftliği 1993 yılıından beri Büyükçekmece bölgesinde at pansiyonu ve eğitim merkezi olarak hizmet vermekte olup, 2007 yılında federe olarak Gürman Binicilik Spor Kulübü adını almıştır. Türkiye‘nin en üst kademe antrenör ekiplerinden birine sahip olan tesis günümüze kadar 100 üzerinde lisansli binici yetiştirmiştir. Profesyonel ve hobi düzeyinde engel atlama ve dresaj eğitimi verilen tesis, müsabakalarda başarısını sürdürmektedir. Gürman Binicilik Spor Kulübünde her yaş grubuna uygun en dogru ve en güvenli eğitim verilmesi temel ilke edinilmistir.
Erkanlı At Çiftliği
İstanbul’un kirliliği ve gürültüsünden uzaklaşmak, daha sağlıklı ve stressiz bir hayata adım atmak istiyorsanız Erkanlı Tatil Köyü Silivri sizleri bekliyor! Nefis bir kahvaltı ile güne zinde başlayıp doğanın asil bekçileri atlarla tanışabilir ardından kapalı havuz, sauna ve jakuzi keyfi ile bütün stresinizi atabilirsiniz.


















Erkanlı Tatil Köyü Silivri'de

  • Çiftlik kahvaltısının keyfini sürebilir,
  • Kapalı havuz
  • Sauna
  • Jakuzi
  • At Binme aktiviteleri ile gününüzü renklendirebilirsiniz.

Erkanlı Tatil Köyü Hakkında;

İstanbul’dan 60 km uzaklıkta, Marmara Denizi’ne 10 dk mesafedeki Erkanlı Country  Resort, Spa & Riding Club, eğlence ve rahatlığı, spor ve sağlıklı yaşamla kombine etmeyi amaçlayan, hizmetinde profesyonelliği en yüksek öncelikte tutan bir aile işletmesidir.

Erkanlı Country Resort, bir butik Otelin tüm lüks ve rahatlığını, birinci sınıf binicilik tesisi ve yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz, temiz havalı Country dokusuyla birleştirerek sunuyor.  

Silivri Tarihi Yerler

Silivri Mimar Sinan Köprüsü
















İstanbul Silivri ilçesinde, Silivri Çayı (Fener Deresi – Sülüklü Dere) üzerinde bulunan bu köprü eski İstanbul-Edirne yolunun önemli bir geçit noktasında bulunmaktadır. Köprünin en üst kotu denizden 1.85m yukarıdadır. 

Kitabesi bulunmamakla birlikte, "Koca Sinan, Yaşadığı Çağ ve Eserleri" adlı kaynakta 1568 yılında yapımına başlandığı belirtilmektedir. Bununla beraber Mimar Sinan'ın yapmış olduğu yapıların listesini veren Tuhfet'ül Mimarin'de Mimar Sinan eserleri arasında ismi geçmektedir. Mimar Dalgıç Ahmet tarafından 1605'de onarılmıştır. Daha sonraki dönemlerde de çeşitli onarımlar geçiren köprünün en son onarımı Karayolları tarafından 1982-1985 yılları arasında yapılmıştır. 1949-1950 yıllarında O. Bozkurt ve C. Çulpan tarafından ayrıntılı bilgi, fotoğraf ve rölöveleri hazırlanmıştır. Uzunca bir dönem taşıt trafiğine açık olan köprü 2006da D-100 Karayoluna bitişik yapılan yanyol sonrası araç trafiğine kapatılmıştır.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Rotary'nin Tarihi

Rotary, dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu konuda yardımcı olmaya çaba gösteren,   insani hizmetler sağlayan, bütün mesleklerde yüksek etik standartları teşvik eden iş ve meslek insanlarının dünya çapında birleştiği bir organizasyondur. 
Dünyanın ilk hizmet kulübü olan ve ABD’nin Illinois eyaletinde bulunan Chicago Rotary Kulübü, 23 Şubat 1905 yılında Paul P. Harris isimli bir iş adamı tarafından kuruldu. Harris’in isteği, gençliğini geçirdiği küçük kasabalarda bulduğu dostane ruhu, iş insanlarıyla oluşturduğu bir kulüpte tekrar yakalamaktı. “Rotary” adı ve sembol olarak seçtiği çark, ilk başlarda toplantıların, üyelerin ofisleri arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirilmesi adetinden yola çıkarak oluşturuldu.
Bugün dünyada 160’dan fazla ülkede, 30.000’i aşkın Rotary kulübünde yaklaşık 1.200.000 Rotaryen bulunmaktadır.    
Rotary, hizmet idealini esas alarak, dünyanın her yerindeki uluslar arasında anlayış, iyi niyet ve barışçı ilişkilerin geliştirilmesi, teşvik edilmesi ve özendirilmesi için çaba sarfeder.
Her Rotary Kulübü, toplumsal yaşamın kulüpte olabildiğince iyi temsilini sağlamak ve toplum hizmetinde üyelerin mesleki deneyim ve birikimlerinden yararlanmak için, üyelerini mümkün olduğu kadar geniş bir mesleki yelpazeden seçer.
Birlikte hizmet projeleri yapmak suretiyle, toplum hizmetini daha etkili kılmak için kulüplerin çatısı altında toplanan Rotaryenler, ortak amaçları olan ve Rotary’nin düsturu olarak bilinen ‘kendinden önce hizmet’ idealini gerçekleştirmeye çalışırken, kendi aralarında da kalıcı dostluklar kurarlar. Hizmeti aksatmamak ve dostlukları sürekli kılmak amacıyla, olağan kulüp toplantılarının en az yarısına katılmak, üyeliğin devamı için şart koşulmuştur.
Rotary Kulüpleri, Rotaryenlerin kendi özel ya da iş ve mesleki yaşamlarında yüksek ahlaki standart örnekleri vermelerini benimser.
Her Rotaryenin dini ve siyasi görüşü, yalnızca kendisini ilgilendirir.
1942 yılında Londra’da gerçekleştirilen bir Rotary konferansında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) kurulmasına yönelik ilk tohumlar atıldı. Çok sayıda Rotaryen, Birleşmiş Milletler’in danışmanları olarak hizmet verdiler.
Rotary’nin 1985’te, tüm dünya çocuklarını çocuk felcine karşı aşılamayı hedefleyen tarihi bir kararla oluşturduğu Çocuk Felcini Yoketme Programı (Polio Plus ) çocuk felcinin dünya üzerinden silinmesini hedef aldı.  Rotaryenler, yüzbinlerce Polio Plus Programı gönüllüsünü harekete geçirdi ve dünya genelinde bir milyardan fazla çocuğu aşıladı. Resmi olarak çocuk felcinden arınmış bir dünya için hedef tarih olan 2005 yılında, Rotary, bu amaç için yarım milyar dolardan fazla katkı sağlamıştı.
Rotary, 21. yüzyıla yaklaşırken, toplumun değişmekte olan ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeler oluşturdu. Bu kapsamda, çevre sorunları, okuma-yazma, açlık, korunmaya muhtaç çocuklar ve su sorunları gibi konuları ele almaya başladı. Rotary’nin Kolaylaştırılmış Okunma Yazma Kursları (KOYE() yurdumuzda da genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk, yüzbinlerce kişinin okuma yazma öğrenmesini sağlamaktadır.